Dashboard_live_locatie

Als bedrijf wil je inzicht en bewijslast hebben van werkzaamheden of leveringen in de buitenruimte. Dit zijn zaken die je als bedrijf nodig hebt om efficiëntie voordelen te behalen of een kwaliteitsslag te maken. Ook kan het zijn dat je de dienstverlening wilt verhogen door het kunnen afgeven van een waarheidsgetrouwe ETA (aankomsttijd).

Nu blijven bedrijven vaak hangen bij een papieren administratie of een wagenparkbeheer systeem. Dit komt door onwetendheid of angst.

Het mag vanzelfsprekend zijn dat een papieren administratie geld en kwaliteit kost. Dit kan makkelijk gedigitaliseerd worden, maar mag dit wel? Ook zien we veel voertuigen die uitgerust zijn met een GPS systeem voor de bekende kilometer registratie voor de belastingdienst. Hier is alleen erg moeilijk, en tijdrovend, de aanwezigheid van een medewerker op een bepaalde locatie uit af te leiden. Door gebruik van de juiste locatie registratie software in combinatie met het digitaliseren van de werk of vrachtbrief kan wel tot 30% efficentie voordeel behaald worden. Hiernaast zijn er substantiële voordelen als het gaat over kwaliteit van dienstverlening, communicatie en medewerker tevredenheid. Ook zal een onderneming meetbaar worden.


Soort registratie

Nu zijn er 3 mogelijkheden qua registratie.

 1. Geen locatie
 2. Werk locatie
 3. Live Locatie

1 Geen locatie geeft de mogelijkheid om digitaal taken af te strepen. Dit geeft als voordeel dat er weinig privacy uitdagingen zijn, maar er ook weinig inzicht en geen bewijslast is.

2 Werk Locatie of Locatie gedreven is een variant op live locatie. Bij deze optie zal er enkel een (automatische) tijd en locatie registratie plaatsvinden op vooraf bepaalde en geplande activiteiten. Deze activiteiten kennen vanuit een planning een locatie en een blocktijd. Bij het betreden van deze locatie zal volledig automatisch deze locatie geregistreerd worden. Hiermee he je als bedrijf bewijslast van aanwezigheid op locatie of het uitvoeren van een activiteit. deze waarde kan direct aan deze opdracht gekoppeld worden en aan de klant worde terug gegeven. Als medewerker hoef je hier niks voor te doen. De registratie is namelijk volledig automatisch. Met deze optie heb je als medewerker privacy tussen de afgesproken werklocaties door. Ook is het mogelijk om zelf je werk te starten, pauzeren en te stoppen. Hiermee is dit geen personeelsvolgsysteem. Wanneer je een OR hebt is het wel verstandig om deze hierin mee te nemen. Ook is het goed om een privacyverklaring of gebruikersregister aan te leggen.

Enkele voordelen zijn: Medewerker hoeft niks te doen, Bewijs per locatie/product/activiteit/dienst en voortgang van werk.

3 Live Locatie of Live Tracking geeft de app of de LIS BlackBox Live de locatie door van het voertuig/machine of de medewerker. Hiermee is dit een personeelsvolgsysteem. Met deze optie kun je als medewerker aangeven of je aan het werk bent, pauze hebt of niet aan het werk bent. Als bedrijf heb je hiermee tijdens werktijd altijd inzicht in de locatie van deze medewerker of dit voertuig/machine. Optioneel zou je ook nog historisch kunnen inzien wat de routes ijn geweest. Heb je een OR? deze moet instemming geven voor deze optie. Ook dienen de arbeidsvoorwaarden aangepast te worden en dien je als bedrijf goed vast te leggen waarvoor je deze gegevens gebruikt.

Enkele voordelen zijn: Waar zijn mijn medewerkers/voertuigen nu, kan er werk over worden genomen, wat is de actuele ETA, wie is er aan het werk en kilometer(declaratie)registratie.


Implementatie

Wanneer er gekozen is welke optie er nodig is om de bedrijfsdoelstelling te halen is het goed om de volgende stappen te doorlopen:

 • OR instemmingsaanvraag
 • Opstellen regeling personeelsvolgsysteem (Privacy verklaring of gebruikersregister)
  • Wat wordt gemeten
  • Waarvoor dient het
  • Welke gegevens worden geregistreerd
  • Waar staan de gegevens
  • Hoelang worden deze gegevens bewaard
  • Hoe kan een medewerker bezwaar maken
 • Regeling, of verwijzing naar, opnemen in de arbeidsovereenkomst

LIS kent deze procedures en kunnen je hiermee helpen. Ook hebben we ervaring met het meenemen van medewerkers hierin. Wanneer je een systeem van LIS gebruikt kun je hier onze privacyverklaring lezen. Hierin staat wat wij opslaan, hoelang van wie en met welk doel.


Mogelijkheden LIS

LIS heeft diverse oplossingen als het gaat over locatie registratie en bewijslast. Binnen al onze oplossingen maken wij gebruik van locatie bepaling. De werk, of locatie, gedreven registratie is dan ook een must. Als bedrijf kan gekozen worden om live locatie ook aan te zetten. Hiermee zijn meer en andere doelstellingen te halen.


LIS oplossingen:

 • Bezorgapp
  1. Post
  2. Huis aan huis
  3. Krant
  4. Pakket
 • BOR app
  1. Maaien
  2. Vegen
  3. Strooien
  4. Water geven
  5. Onkruid bestrijden
 • Zorg app
 • Veldwerkapp
 • Kilometer registratie app
 • Kilometer declaratie app
APP_instellingen_live

Als je hier meer over wilt weten, hulp nodig hebt of vrijblijvend een product van LIS wilt testen kun je mailen naar info@lis-bv.nl of op onze website een bericht achter laten. We zullen je dan binnen 2 werkdagen contact met je opnemen.

Live tracking

Categories:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *